Gewelddadige beroving in Thorbeckepark, Nieuwegein

4 maanden geleden gepubliceerd

In Nieuwegein heeft een gewelddadige beroving plaatsgevonden waarbij een 67-jarige man slachtoffer werd. De man werd op zaterdagavond rond 22:00 uur geslagen, geschopt en beroofd door twee personen op een scooter in het Thorbeckepark.

De Beroving

Het slachtoffer was rond 21:45 uur met de hond van zijn vriendin aan het wandelen in de wijk Galecop. Ter hoogte van het Thorbeckepark hoorde hij een scooter aankomen. Na het roepen van zijn hond kreeg hij een harde klap op zijn achterhoofd en viel op de grond. De man werd meerdere keren geslagen en geschopt. De twee personen eisten zijn horloge, een imitatie Rolex, en namen een aanzienlijke hoeveelheid geld uit zijn broekzak. De daders gingen vervolgens ervandoor op een scooter, mogelijk van zwarte of blauwe kleur met witkleurige driehoekige ledlampen aan de voorkant.

Signalement van de Verdachten

De eerste verdachte wordt omschreven als een man met een flink postuur, mogelijk tussen de 25 en 30 jaar oud, gekleed in een lange zwarte jas. De tweede verdachte is ook een man, ongeveer 1.90M lang met een mager postuur, en droeg eveneens een lange zwarte jas.

Oproep aan Getuigen

Getuigen of personen die meer informatie hebben over dit incident worden opgeroepen zich te melden. Informatie kan doorgegeven worden via het gratis telefoonnummer 0800-6070. Anoniem melden kan ook via 0800-7000.