De Zonnebloem in Nieuwegein Noord viert 50-jarig jubileum met muzikaal feest

4 maanden geleden gepubliceerd

Op 10 maart 2024 bestaat de Zonnebloem in Nieuwegein Noord maar liefst 50 jaar. Dit wordt gevierd met een groot muzikaal feest op 13 maart in het Petanque Centrum. In de afgelopen 50 jaar heeft de Zonnebloem Nieuwegein Noord het leven van vele mensen met een lichamelijke beperking verrijkt met persoonlijke aandacht, uitstapjes, activiteiten, vakanties en hulp bij mobiliteit en toegankelijkheid.

Het feest

Het 50-jarig jubileum wordt gevierd met een muzikaal feest waarbij de gasten warm welkom worden geheten. Er is een ontvangst met koffie en gebak, gevolgd door een openingswoord van de voorzitter en de loco-burgemeester van Nieuwegein. Dit wordt gevolgd door een muzikaal optreden van een zangeres en een cabaretier/pianist. Er is ook een lunch en een muziekbingo met hapjes en drankjes, waarna de dag wordt afgesloten.

Doelstelling en doelgroep

De Zonnebloem streeft ernaar het welzijn te bevorderen van en hulp te bieden aan langdurig lichamelijk zieken, lichamelijk gehandicapten en lichamelijk hulpbehoevende ouderen - vooral diegenen onder hen die dreigen te vereenzamen. De vereniging streeft naar een samenleving waaraan mensen met een lichamelijke beperking zorgeloos en vanzelfsprekend kunnen deelnemen en wil het leven van mensen met een lichamelijke beperking en dat van haar vrijwilligers verrijken door sociale en recreatieve activiteiten mogelijk te maken.

Lidmaatschap en vrijwilligerswerk

De Zonnebloem in Nieuwegein Noord heeft momenteel 140 deelnemers en 26 vrijwilligers. Inschrijven bij de Zonnebloem is gratis en er is geen contributie. Vrijwilligers bezoeken de deelnemers thuis voor een praatje en een kopje koffie of thee. Afhankelijk van de wens gebeurt dat eens in de 3 à 4 weken. Daarnaast worden de deelnemers op de hoogte gehouden van de georganiseerde activiteiten en krijgen ze de kans om zich hiervoor in te schrijven.